FAQ

Najčešća pitanja

Posljednje izmene: 19.03.2021

Da li moram da se registriram na veb stranici da bih mogao naručiti?

Ne. Sve što treba uraditi je navesti adresu za obračun i dostavu i informacije o plaćanju da biste naručili kod Bloomenka.

Koje su prednosti registiranja na bloomenko.com?

Registracija vam nudi brojne prednosti, na primer, možete pristupiti ekskluzivnim ponudama i dobiti popuste za lojalnost. Registriranjem takođe osiguravate da se podaci o vašem nalogu čuvaju na našoj veb lokaciji i da možete biti brže naručiti naredne porudžbe. Pomoću adresara možete upravljati adresama za dostavu, a pomoću funkcije podsetnika više nikada nećete propustiti važan datum.

Koji su načini plaćanja dostupni?

U kompaniji Bloomenko svoju narudžbinu možete lako i sigurno platiti kreditnom karticom, bankovnim transferom ili PayPal-om.

Koji su načini isporuke?

Standardna isporuka NextDay

Porudžbe koje stignu posle 14:00 ili su namenjene za područja koja nisu navedena gore, obično se dostavljaju sledećeg dana.

Ova usluga je besplatna za naše kupce.

 

Opcija isporuke „Željeni datum“

Porudžbe se uvijek mogu poslati 30 dana unaprijed. Pomoću ove opcije naši kupci imaju mogućnost da definiranja jednog od narednih 30 dana kao „željeni dan“ i narudžba će biti isporučena tog definisanog dana kao deo standardne isporuke.

Ova usluga je besplatna za naše kupce.

Zašto isporučeni cvjetni aranžman izgleda drugačije od prikazanog?

Naše cvjetne aranžmane stastavljaju ili proizvode lokalni cvjećari i mogu se razlikovati od slika zbog lokacije, dostupnih resursa, godišnjih doba i promene cijena.

Na šta se odnosi naknada za uslugu?

Za obradu naloga naplaćuje se naknada za uslugu od 8,90 €. To uključuje naknade za transakcije i konverziju valuta.